Nyugdíjasok Weboldala


A tartalomhoz

Főmenü:


3. Hírlevél

2015 Archiv > Hírlevél '15.

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete

              

 

 

 

HATÁRŐR NAP GYOPÁROSON

 

A Határőrség nem véletlenül választotta magának a Testület Napjának a László napot, ugyanis a magyar történelemben Szent László volt az a király, aki először foglalta törvénybe az ország határárnak őrizetét, védelmét és rendelt csapatokat erre a feladatra.

 

A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének egyik fő célkitűzése a hagyományápolás, hagyományőrzés. Ennek a célnak az érdekében szervezte és tartotta meg – a korábbi évekhez méltóan – 2015.junius 27-én a Határőr Napot Gyopároson a volt HŐR Pihenőházban mintegy 130 fő jelenlétében.

 

Az ünnepi műsor 09.00 órakor a volt Orosházi HŐR Igazgatóság zászlójának behozatalával kezdődött a Rákóczi induló pattogó hangjára. A himnusz akkordjainak elhangzása után Zsarnai Imre nyá.hőr.alezredes határőrökről szóló versét szavalta el.

 

Az Egyesület Elnökének – Hortobágyi Zoltán nyá.hőr alezredes – megnyitója és üdvözlő szavai után Stübe Ferenc nyá.hőr ezredes mondott ünnepi beszédet, melyben méltatta a Határőrség helyét és szerepét a társadalomba, kiemelve az Orosházi Igazgatóság tevékenységét, amely mintegy 300 km hosszan őrizte és védte hazánk határait.

 

Az ünnepi műsor zárása a Határőr Himnusz gyönyörű zenéjével ért véget.

Ezt követően a jelenlevők csapatversenyben vettek részt, ahol elméleti ismeretről, ügyességi rátermettségeikről adtak számot. Közben a határőr szakácsok 3 hatalmas bográcsban készítették a csülkös babgulyást.

A versenyszámok értékelése, a díjak átadása után máris elhangzott a felkiáltás, „Jó étvágyat” a babgulyáshoz.

 

A finom ebéd elfogyasztása után mindenhonnan vidám anekdoták hangzottak. A valamikor évtizedekig éjjel-nappal együtt dolgozó nyugdíjas határőrök emlékeztek a múltra és mesélték egymásnak élményeiket.

A vidám társalgás, dalolás a késő délutáni órákig tartott.

 

Biztosra mondhatom, hogy a rendezvényen megjelent 130 nyugdíjas határőr ismét egy felejthetetlen napot töltött együtt.

 

 

Orosháza 2015.junius 28                               

 

                                                                     Hortobágyi Zoltán

                                                                       nyá.hőr.alez.

                                                                     Egyesület Elnöke

 

                    

 

 

 

 


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe