Nyugdíjasok Weboldala


A tartalomhoz

Főmenü:


7. Hírlevél

2015 Archiv > Hírlevél '15.

FELJEGYZÉS


a 2015. évi Idősek Világnapi rendezvényről


A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete 2015.október 3-án tartotta az Idősek Világnapi megemlékező ünnepségét.
A rendezvényen 120 fő vett részt, melyet nagyszabású előkészítő tevékenység előzött meg. Az Egyesület Férfi Énekkara, valamint a vegyes tánckara már hetekkel ezelőtt készült, próbált a siker reményében.
Október 3-án 09.50-re megtelt a „Mezgé” nagyterme, az érkezőket Kasza Béla és társa zenével köszöntötte.
Pontban 10.00 órakor Zipperer József nyá.hőr alez. Elnök helyettes a Himnusz elhangzása után köszöntötte a megjelenteket,és felkérte Hortobágyi Zoltán nyá.hőr alez.-t az Egyesület Elnökét az ünnepi köszöntő megtartására. Az Elnök úr beszédében kiemelte, hogy a már hagyománnyá vált rendezvényünk az idősek tiszteletének, megbecsülésének és szeretetének a jelképe. Külön köszöntötte a 80. év feletti tagokat (jelenlévő 8 főt) és megköszönte az áldozatos munkájukat az Egyesület iránt is. a 2 legidősebb tagot – Konczos Józsefnét (92 éves) és id.Üveges Györgyöt (87 éves) – tárgyjutalommal köszöntötte.
Ezt követően Béres Enikő ének és zene tanárnő csodálatos dalokkal, óriási sikerrel köszöntötte az időseket. Nem maradt elismerés nélkül az Egyesület Férfi énekkara sem, akik katonadalokkal szórakoztatták a jelenlévőket.
Szintén hatalmas elismerést, tapsot váltott ki a Vegyes Tánckar produkciója, melyet Kókainé Bokor Ibolya tagtársunk koreografált és tanított be.
És hogy teljes legyen az összkép, az addigi produkciókat Dr Rusznák Jolán nyá.hőr alez. egy szavalattal tette teljessé.
A vidám műsorszámok után Kasza Béla és társa vette át a vezető szerepet, olyan muzsikát adtak elő, hogy még az is táncra kerekedett, aki aki eddig nem szokott táncolni.
A vidám zenét és táncot csak a finom ebéd illata szakította meg arra az időre, míg a jelenlévők elfogyasztották a tárkonyos húslevest kapros túrógombóccal, nagyon finom sült kacsacombbal, és ami finomabb volt, túrós palacsintával.
Csakhamar folytatódott a zene, tánc, baráti beszélgetés, hiszen nemcsak Orosháziak voltak jelen, hanem itt voltak Gyuláról és Battonyáról is a nyugdíjas tagtársak, akiknek volt beszédtémájuk bőven.
A rendezvény, a vidámság, jókedv a késő délutáni órákig tartott.
Ismét bebizonyítottuk, hogy a mi Egyesületünk tud nagyszerűen rendezvényt szervezni, lebonyolítani, kulturáltan mulatni, örülni egymásnak és jól érezni magát egymás társaságában.Orosháza 2015.október 5.


Hortobágyi Zoltán nyá.hőr alez.
Egyesület Elnöke


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe