Nyugdíjasok Weboldala


A tartalomhoz

Főmenü:


Évértékelés

2017 Archiv > Hírlevél '17.

Évet értékeltek a határőr nyugdíjasok


2017 február 10-én Gyopároson a NAPSUGÁR HOTEL Konferencia termében tartotta meg értékelő, beszámoló Közgyűlését a Határőr Nyugdíjasok orosházi Egyesülete.

A Közgyűlésen a tagság 70%-a vett részt. Meghívott vendégként ott volt dr.Polyák Zsolt ddtbk. a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság vezetője, a Homán Szolgálat Személyügyi Alosztály vezetője – Szabó Gáborné r.alezredes Asszony, Zahorán György nyá.r.ezredes, és Benkő Mihály nyá.r.alezredes a társ belügyi nyugdíjas egyesületek Elnökei is.

Hortobágyi Zoltán nyá.ezredes az Egyesület Elnöke beszámolójában kiemelte, hogy a Munkatervükben meghatározott célkitűzéseket jó színvonalon, maradéktalanul hajtotta végre az Elnökség.

Rendezvényeik színvonala növekedett. A saját szervezésű 13 programokat minden esetben a kulturális értékek megismertetését, a határőr hagyományok ápolását szem előtt tartva szervezték és tartották meg.

Nagyon nagy javulás mutatkozott a részvételi %-ban, volt több olyan rendezvényük, ahol a 160 fős tagságból 140 fő vett részt. Az Elnök bátran kijelentette, hogy országszerte elismert Egyesület lett a Határőr Nyugdíjas Egyesület.

A hozzászólások ugyan ezen értékeket erősítették meg. A Főkapitány Úr hozzászólásában gratulált az Egyesületnek a 2016-os évben elért eredményeihez, ígéretet tett, hogy minden tőle telhető segítséget megad továbbra is. Ezt követően 4 fő részére tárgyjutalmat adott át.

A beszámolók elhangzása és elfogadása után a 2017. évi Munkaterv és pénzügyi terv megvitatására került sor.

A 2017 évi célkitűzések továbbra is a rendezvények színvonalának szinten tartása, a határőr hagyományok ápolása, az együttműködés erősítése, különös tekintettel a határon túli kapcsolatok erősítése a Vajdasági és Nagyszalontai Nyugdíjas Egyesületekkel.

A célkitűzések között szerepelt az Egyesület megalakulása 25. évfordulójának méltó megünneplése.

Ezt követően Ludvig József nyá.alezredes az éves csoportverseny eredményét hirdette ki, melynek keretében a vándorkupát véglegesen a 7.sz csoport nyerte el.

Az Egyesület Elnöke tárgyjutalmat és oklevelet adott át a kiemelkedő munkákért – Holecska Józsefné pénztárosnak, Horváth Kálmánné csoportvezetőnek, és Dimák Jánosnak a gyulai csoport vezetőjének.

A Közgyűlést követően a Hotel éttermében közösen elfogyasztottunk egy finom ebédet, mintegy záróakkordként: egy ismét jól sikerült rendezvénynek.

Orosháza 2017. február 13.
Hortobágyi Zoltán
nyá.ezredes
Egyesület ElnökeVissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe