Nyugdíjasok Weboldala


A tartalomhoz

Főmenü:


Feljegyzés

2017 Archiv > Hírlevél '17.

C:\temp\DSCF9274.JPG
Error File Open Error

ORFK Ünnepségről - elismerésről


Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából 2017. március 10-én 9 órára berendelést kaptam az Országos Rendőrfőkapitányság Rendészeti Igazgatási Központba a 11:00 órától kezdődő ünnepségre, amelyen elismerések átadására került sor.

Negyed magammal utaztunk a fővárosba. Kisbuszt a Békés Megyei Rendőrkapitánytól kaptunk, amit az MRFK Gazdasági Igazgatóságának sofőre vezetett.

Időben érkeztünk s beszólításunkig az aulában gyülekeztünk. Kb. 100-an lehettünk, amikor elkezdődött a jelenlévők ültetési rend szerinti besorolása.

Miután mindenki a helyén ült, Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes a Készenléti Rendőrség parancsnoka érkezett. Köszöntötte a jelenlévőket, majd az Európai Unió és a Magyar Himnusz következett.

A vezérőrnagy úr egyenként adta át a jutalmakat, kinevezéseket, díjakat, emléktárgyakat, előléptetéseket. Nem "királyi a többes", hiszen nyugállományúként ketten kaptunk előléptetést. Egy Vas megyei, már szépkorú nyugállományú rendőr őrnagy urat alezredessé, engem pedig őrnaggyá léptettek elő.

Az ünnepséget a Szózat akkordjai zárták, majd egy rövid állófogadás következett, amelyen Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr köszöntötte a meghívottakat, vendégeket, ünnepelteket és kollégáit.Egy pohár alkoholmentes pezsgővel koccintottunk, majd nekiláttunk a bőséges svédasztalos menü elfogyasztásához. Idő közben odajött asztalunkhoz Hudák Pál rendőr ezredes úr, a BMRFK rendészeti igazgatóhelyettese és személyesen gratulált a megyéből érkezettek elismeréseihez.

Nagyon szép, emlékezetes nap ez nem csak nekem, nekünk, hanem az állomány, a nyugállomány egészének is!

Budapest, 2017. március 10.

Feljegyezte: Kovács Levente nyá.r.őrnagy

Kapcsolódó cikk a police.hu oldalon:
https://goo.gl/cl1QMCC:\temp\DSCF9275.jpg
Error File Open Error
D:\nyugdijasokweboldala.hu\2017 esztendei\emléklap.png
Error File Open Error

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe