Nyugdíjasok Weboldala


A tartalomhoz

Kakasfesztivál

Galéria


13. alkalommal rendezte meg Csanádapáca Önkormányzata a már hagyománnyá vált Kakasfesztivált 2019. augusztus 10-én, a rendezvényen több száz ember vett részt, a helybéliek mellett a megyéből és az ország más részéből is érkeztek vendégek.

A zenekarok fellépése, a különböző kiállítások mellett természetesen a versenyek jelentették a kihívást a versenyzők számára.

Volt ott pogácsa, pálinka, savanyúság készítő verseny, a gyerekeknek rajzverseny, mégis a legnagyobb várakozást a kakaspörkölt főző verseny jelentette.

32 csapat nevezett be ebbe a jeles vetélkedőbe, többek között a Határőr Nyugdíjas Egyesületek Orosházi Egyesülete is. Egyesületünket Dr. Faludi János és felesége és Pusztai Mihály és felesége képviselte.

Mire az Egyesületünk tagjai megérkeztek a helyszínre a bográcsban már rotyogott az étel. A rekkenő hőség ellenére is nagyon sokan voltak kíváncsiak az Egyesületünktől is, mintegy 15 fő nézelődött kíváncsiskodott a helyszínen.

A főző mesterek nagyon finom juhtúrós sztrapacskát készítettek köretnek és uborkasalátával volt feltálalva.

A főző csapatunk mellett ütötte fel sátrát Labádi Sándor és felesége, akik mintegy 150 darabból álló „Kakas gyűjteményüket” állították ki, nagyon sok ember örömére és ámulatára.

Lassan dél lett, a pörköltek elkészültek, a zsűri munkához látott. Munkához látott az Egye4sületünk 15 fővel, hogy véleményt alkothassanak a kész műről, még vendéget is fogadtunk Szrenka Pálné asszony, a Békés Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetség Elnökének személyében, aki részt vett a rendezvényen.

Az igazság az, hogy a bográcsból minden elfogyott az utolsó morzsáig, a későn érkezett tagjaink már nem részesültek benne.

Szerencsére a zsűri időben elvitte a minősítendő mennyiséget, így nyugodtan végezhette a munkáját.

Elérkezett az eredményhirdetés ideje, a különböző versenyszámok értékelése után utolsó sorba került sor a főzőverseny értékelésére.

A csapatunk az előkelő III. helyezést kapta és Pusztai Mihály átvehette az érte járó oklevelet és serleget:


Elismerő oklevelet vehetett át Csanádapáca polgármesterétől Labádi Sándor gyűjtő és kiállító.


Ez a napon ismét bizonyították főzőmestereink é a résztvevőkel együtt egy nagyszerű napot tudhattunk együtt.

Hortobágyi Zoltán ny.r.ezredes elnök


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe