Nyugdíjasok Weboldala


A tartalomhoz

Főmenü:


Kapcsolataink...

2016 Archiv > Hírlevél '16.


HATÁRAINKON TÚL NYÚLÓ KAPCSOLATAINK FEJLESZTÉSE


Több évtizedre visszanyúló személyes barátságra építve 2015. év őszén felvettük a kapcsolatot a Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetségével Nagyszalontán.
Egyesületünk képviselői a Szövetség meghívására részt vettek múlt év októberében az általuk rendezett Idősek Világnapja rendezvényen.
Ott folytatott közös beszélgetések és gondolatébresztő felvetések arra ösztökélték vezetőségünket, hogy a két fél akaratával egybekötötten próbáljuk kapcsolatunkat tovább építeni egyesületeink tagjai javára.
Ezért Orosházára folyó év február 18.-án találkozót szerveztünk, mely során 5 fős küldöttséget fogadtunk. Találkozási pontként a gyopárosi parkolót jelöltük meg.
Találkozást követően - tájékoztattuk Őket a környezeti és helyi kulturális és turisztikai lehetőségekről- rövid pihenőt tartottunk az egykori pihenőházunkban. Itt megtörtént az egyesületeink tevékenységének részletes bemutatása.
Ezt követően séta keretén belül bemutattuk belvárosunk nevezetességeit, illetve megtekintettük - tárlatvezetéssel-a Szántó Kovács János Múzeum értékeit.
A látogatást követő összegzésben kölcsönösen megállapítottuk, hogy kialakult közöttünk egy együttgondolkodás alapjául szolgáló közös egység, vélemény az iránt – amennyiben a két egyesület közgyűlése jóváhagyja - hogy a jövőben tartalommal megtöltött programokat szervezzünk. Az idő múltával a jóváhagyások megtörténtek.

Megállapodásunkban fő célkitűzésként jelöljük meg:

  • Egymás sajátos kulturális identitásának megismerését.
  • Emberi, baráti kapcsolatok kialakítását, erősítését.
  • Nagyszalonta és Orosháza városok, illetve környezeteik történelmi és helyi értékeinek megismerését, valamint turisztikai lehetőségeinek feltárását és terjesztését.
Egyesület Vezetősége


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe