HATÁRŐR NYUGDÍJASOK OROSHÁZI EGYESÜLETE

A tartalomból:  Honlap --- köszöntő, kezdőlapRólunk --- az Egyesület történeteKapcsolat --- üzenetküldési lehetőség a VezetőségnekAlapszabály --- az Egyesület AlapszabályaHatározatok --- vezetőségi, kibővített vezetőségi, közgyűlésiBeszámolók --- közhasznúsági, pénzügyi, adó 1%Galéria --- képes beszámolók az Egyesület éves tevékenységérőlKegyeleti --- Megemlékezés a tagtársaknak (Csak aktualitáskor jelenik meg!)Emlékek --- határőr emlékek, hagyományok, tradíciókMeghívó! --- programajánló (Csak aktualitás esetén jelenik meg!)

Orosháza booked.net
+18°C
Tartalomhoz ugrás

Koszorúzás

Galéria
TISZTELET A HŐSÖKNEK, BAJTÁRSAKNAK, MUNKATÁRSAKNAK.
KOSZORÚZÁS A KOPJAFÁNÁL
HATÁRŐR HŐSEINK EMLÉKÉRE.
Hősök Napi megemlékezés

Határőrök Orosházi Nyugdíjas Egyesületének tagjai május utolsó vasárnapján - a Magyar Hősök Emlékünnepén - jelentős részvétellel, az egykori Határőr Igazgatóság területén, tagtársuk által alkotott kopjafánál lerótták tiszteletüket a világháborúk és a békeidők hősei előtt.

A megemlékezés szónoka Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes  méltatta az elődök cselekedeteit, amit tettek a Hazáért. Nem megfeledkezve a békeidők hőseiről, akik védték az államhatárt bármelykor és bármikor.

Az emlékezés mottója: "Az emlékünnep-a Magyar Hősök Emlékünnepe-szüleink, nagyszüleink küzdelmei, fáradozásai előtti tisztelgés is, aminek igazán az ad értelmet. ha lesznek olyan nemzedékek, amelyek méltó módon, békés körülmények között folytatják és teljesítik be az elődök örökségét."

A határőr nyugdíjasokra jellemző hűség az egykori testülethez, a hagyományok tisztelete, mely szép számú megemlékezőt eredményezett a Magyar Hősök Emlékünnepén a kopjafához.

A megemlékezés után az Egyesület Vezetősége koszorút helyezett el a nyugdíjas társunk által készített kopjafánál, valamint a jelenlévő mintegy 40 fő egy szál virággal tisztelgett a hősök előtt.

A Szózat elhangzása után az ünnepség véget ért.

Orosháza, 2020. június 5.

Ludvig József ny. hőr. alezredes elnökhelyettes
Készítette:
Minden jog fenntartva!

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete
5900 Orosháza, Gyopárosi u. 1.
Telefon:  68/510-220/82-25
Email.: hor.nyugd.egy.ohaza@citromail.hu     
Elindultunk:
Weboldalunk 10 éves!

Vissza a tartalomhoz