HATÁRŐR NYUGDÍJASOK OROSHÁZI EGYESÜLETE

A tartalomból:  Honlap --- köszöntő, kezdőlapRólunk --- az Egyesület történeteKapcsolat --- üzenetküldési lehetőség a VezetőségnekAlapszabály --- az Egyesület AlapszabályaHatározatok --- vezetőségi, kibővített vezetőségi, közgyűlésiBeszámolók --- közhasznúsági, pénzügyi, adó 1%Galéria --- képes beszámolók az Egyesület éves tevékenységérőlKegyeleti --- Megemlékezés a tagtársaknak (Csak aktualitáskor jelenik meg!)Emlékek --- határőr emlékek, hagyományok, tradíciókMeghívó! --- programajánló (Csak aktualitás esetén jelenik meg!)

Orosháza booked.net
+18°C
Tartalomhoz ugrás

Kulturális nap

Galéria
A
BÉKÉS MEGYEI NYUGDÍJAS EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE
KULTURÁLIS FESZTIVÁLLAL EGYBEKÖTÖTT
CSALÁDI EGÉSZSÉG és SPORTNAPJA
- szöveges, képes, videós beszámoló -

Hosszas várakozás előzte meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége által szervezett kulturális fesztivállal egybekötött egészség- és sportnapot, melyet ezúttal a békéscsabai Tréning Centerben tartottak meg a közelmúltban. „Olyan ez, mint amikor a méheket kiengedik a kaptárból” – fogalmazta meg találóan az egyik résztvevő.

A közkedvelt szabadidőközpontban több mint 300 résztvevő tölthetett  el egy kellemes napot. A programot Herczeg Tamás országgyűlési képviselő  nyitotta meg. A térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy az embernek nemcsak a húszas-harmincas, de a nyugdíjas éveiben is szüksége van közösségi élményekre. Az eseményen megjelent Szegedi Balázs, a Békés megyei  közgyűlés alelnöke is.
– A pandémia ideje alatt nagyon sok közösségünk nem tudott személyesen  találkozni, ami egy nagyon fontos dolog. Én azt tanultam a szüleimtől és  a nagyszüleimtől, hogy a közösségi együttlét az egyik legfontosabb  értékünk, és ezt a megyei önkormányzat mindenképpen szeretné támogatni emelte ki Szegei Balázs.

A jó hangulatról Petneházi Géza gondoskodott, s  húzta a talpalávalót.

Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke  kifejtette, hogy színes programok között válogathattak a jelenlévők:  teke, biliárd, kapura rúgás, de az észpörgető totó sem maradhatott ki a  repertoárból. A nagyszülőket elkísérő gyerekek az aszfalton mutathatták  meg rajztehetségüket. Hat főzőcsapat ugyanennyi bográcsban főzte az  ebédet. A főzőversenyen készült ínycsiklandó alkotásokat szakértő zsűri  értékelte, amelyet a résztvevők jó étvággyal fogyasztottak el. A  rendezvény hangulatára Kaczor Feri, az ismert mulatós zenész tette fel a  koronát. Előadásával felpezsdítette az erekben a vért.

Sajnos korábban, a pandémia miatt, a kulturális versenyünket, ami  nálunk már hagyománnyá vált, nem tudtuk megtartani. Az egészség- és  sportnap remek lehetőséget teremtett arra, hogy kulturális programot is  beiktassuk. Jó volt látni, hogy ennyi idős ember szeretetben, együtt  tartalmasan tölti az idejét. Táncoltak, énekeltek, igazán családias  hangulat jellemezte az egész napot. Óriási szükség van arra, hogy a  nyugdíjasok kikapcsolódjanak, szórakozzanak, elfelejtsék a mindennapok  gondjait – jegyezte meg Szrenka Pálné Erzsike, kiemelve a mozgás  fontosságát.
Arra pedig volt lehetőség bőven, ugyanis a megnyitók után a felnőttek  és gyermekek közös bemelegítő tornája következett. Felhangzott a  ’70-es, ’80-as évek televízióból ismert „Egy kicsi mozgás, mindenkinek  kell…” kezdetű esti tévétorna dallama.

Szükség van a tornára, amellyel számtalan betegség megelőzhető. A  nyugdíjasaink igen aktívak, ezért is igyekszünk ezt az eseményt minden  évben megrendezni. A létrejöttéhez a Békés Megyei Civil Közösségi  Szolgáltató Központ, az Emmi, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a  Tréning Center, Nemes Attila, az Egyensúly AE Egyesület, a Bethlen Gábor  Alapkezelő, a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei  Szabadidősport Egyesület járult hozzá támogatással – fejezte ki ezúton  is köszönetét Szrenka Pálné.
  
 
 
A nap folyamán többek között életmóddal, egészséges táplálkozással,  az egészség megőrzésével, közösségépítéssel kapcsolatos előadásokat  tartottak szakemberek bevonásával.
/Szöveges feljegyzés: Beol.hu-Behír.hu-CsabaTv.hu/

Az itt látható galéria képei letölthetők a Drive meghajtóról, ha az alábbi linkre kattint:


< 7 album, több mint 150 fotó + 2 videó >
I. Album
II. Album
III. Album
A CsabaTV exkluzív riportja a rendezvényről:
A videókat a vezérlősávjaikon található gombokkal lehet megállítani, hogy a következő videót is megnézhessük.
IV. Album
V. Album
Készítette:
Minden jog fenntartva!

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete
5900 Orosháza, Gyopárosi u. 1.
Telefon:  68/510-220/82-25
Email.: hor.nyugd.egy.ohaza@citromail.hu     
Elindultunk:
Weboldalunk 11 éves!

Vissza a tartalomhoz