HATÁRŐR NYUGDÍJASOK OROSHÁZI EGYESÜLETE

A tartalomból:  Honlap --- köszöntő, kezdőlapRólunk --- az Egyesület történeteKapcsolat --- üzenetküldési lehetőség a VezetőségnekAlapszabály --- az Egyesület AlapszabályaHatározatok --- vezetőségi, kibővített vezetőségi, közgyűlésiBeszámolók --- közhasznúsági, pénzügyi, adó 1%Galéria --- képes beszámolók az Egyesület éves tevékenységérőlKegyeleti --- Megemlékezés a tagtársaknak (Csak aktualitáskor jelenik meg!)Emlékek --- határőr emlékek, hagyományok, tradíciókMeghívó! --- programajánló (Csak aktualitás esetén jelenik meg!)

Orosháza booked.net
+18°C
Tartalomhoz ugrás

Látogatók

Galéria
TALÁLKOZÁS A NYÍRBÁTORI HATÁRŐR NYUGDÍJASOKKAL
A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének egy csoportja néhány évvel ezelőtt több napos kiránduláson vett részt Szabolcs-Szatmár megyében, mely során, egy közös vacsorán találkoztak a Nyírbátori Határőr nyugdíjasokkal.

Ezen a találkozón határozták el a nyírbátoriak, hogy egy adandó alkalommal ők is kirándulni fognak Békés megyébe. Ez az alkalom most jött el és 2021. augusztus 10-től 13.-ig az Egyesületük mintegy 35 fős csoportja Békés megye nevezetességeivel ismerkedett.

Egyesületünk vezetősége úgy határozott, hogy a Nyírbátori Határőr nyugdíjas csoportot egyik nap vendégül látja Orosházán, Gyopároson a volt HŐR pihenőházban.
  
Erre a találkozóra augusztus 12-én került sor. Egyesületünk nagyon készült a találkozóra, főzőcsapatunk Dr. Faludi János ny. r. őrnagy és Verasztó István tagunk bográcsos marhapörköltet készítettek, melyhez a köretet és a savanyúságot a közeli Napsugár Hotelból szereztük be. Az innivalókról közösen gondoskodtunk.

2021. augusztus 12-én 18.00 órakor érkezett meg a nyírbátori csoport és miután elfoglalták helyüket Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes köszöntette a vendégeket és bemutatta a vezetőség tagjait.
  
Ezt követően átadta Janovics János ny. r. ezredes az Egyesület Elnöknek az Egyesületünk ajándékait, köztük az orosházi festőművész Horváth János egyik alkotását.

A finom vacsora elfogyasztása után vidám baráti beszélgetés vette kezdetét, ahol a két egyesület, ismerős tagjai elevenítették fel a régi határőr történeteket.
  
Közben többen táncra perdültek, a zenét ifjabb Szekeres Pál retró kazettái biztosították.
  
A vidámságnak csak a késő este és a napi fáradság vetett véget, a csapat nyugovóra tért.

Ez az este és a találkozás is bebizonyította, hogy a volt Határőrség egy nagycsaládként működött és a tagjai most is szívesen találkoznak egymással.

Orosháza, 2021. augusztus 18.
                                                                     Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes
                                                                                   Egyesület Elnöke

Az itt látható galéria képei letölthetők a Drive meghajtóról, ha az alábbi linkre kattint:
Készítette:
Minden jog fenntartva!

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete
5900 Orosháza, Gyopárosi u. 1.
Telefon:  68/510-220/82-25
Email.: hor.nyugd.egy.ohaza@citromail.hu     
Elindultunk:
Weboldalunk 11 éves!

Vissza a tartalomhoz