HATÁRŐR NYUGDÍJASOK OROSHÁZI EGYESÜLETE

A tartalomból:  Honlap --- köszöntő, kezdőlapRólunk --- az Egyesület történeteKapcsolat --- üzenetküldési lehetőség a VezetőségnekAlapszabály --- az Egyesület AlapszabályaHatározatok --- vezetőségi, kibővített vezetőségi, közgyűlésiBeszámolók --- közhasznúsági, pénzügyi, adó 1%Galéria --- képes beszámolók az Egyesület éves tevékenységérőlKegyeleti --- Megemlékezés a tagtársaknak (Csak aktualitáskor jelenik meg!)Emlékek --- határőr emlékek, hagyományok, tradíciókMeghívó! --- programajánló (Csak aktualitás esetén jelenik meg!)

Orosháza booked.net
+18°C
Tartalomhoz ugrás

Május 31.

Emlékek
Május 31. a Magyar Hősök Emlékünnepe

Május utolsó vasárnapján tartják a Magyar Hősök Emlékünnepét, emlékezve azokra, akik történelmünk során a legdrágábbat: életüket áldozták a haza védelmében.
Magyar történelmünk bővelkedik dicső és gyászos eseményekben, a küzdelmekben hazafiak ezrei áldozták életüket a hazánkért, népünkért.

A Békés megyei képviselőtestület már 1916-ban döntött az első világháborús áldozatok emlékére a hősi temető létesítéséről. A temetőkertet Bischotka János 101-es főhadnagy terve alapján építették és 1918-ban szentelték fel. Pop Vilhelm és Papp László sebesült honvédet ábrázoló műkőszobrát pedig 1917-ben avatták fel.

A két világégésben minden magyar település és minden magyar család megfizette a maga véradóját. Nekünk utódoknak szent kötelességünk megemlékezni minden olyan hősi halottunkról, aki a legbecsesebbet, életét áldozta fel a Magyar Hazáért!
Magyar Hősök emlékműve Békéscsabán
Forrás
www.facebook.com/szarvas.peter.bcs
www.facebook.com/kormanyzat
www.magyarhosok.hu/oroshaza
Magyar Hősök emlékműve Orosházán
Készítette: WebSite X5 evo by
Minden jog fenntartva!

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete
5900 Orosháza, Gyopárosi u. 1.
Telefon:  68/510-220/82-25
Email.: hor.nyugd.egy.ohaza@citromail.hu     
Elindultunk:
Weboldalunk 10 éves!

Vissza a tartalomhoz