HATÁRŐR NYUGDÍJASOK OROSHÁZI EGYESÜLETE

A tartalomból:  Honlap --- köszöntő, kezdőlapRólunk --- az Egyesület történeteKapcsolat --- üzenetküldési lehetőség a VezetőségnekAlapszabály --- az Egyesület AlapszabályaHatározatok --- vezetőségi, kibővített vezetőségi, közgyűlésiBeszámolók --- közhasznúsági, pénzügyi, adó 1%Galéria --- képes beszámolók az Egyesület éves tevékenységérőlKegyeleti --- Megemlékezés a tagtársaknak (Csak aktualitáskor jelenik meg!)Emlékek --- határőr emlékek, hagyományok, tradíciókMeghívó! --- programajánló (Csak aktualitás esetén jelenik meg!)

Orosháza booked.net
+18°C
Tartalomhoz ugrás

Somogyban

Galéria
4 napos kirándulás Somogy megyében
2021. június 15 - 18.

Egyesületünk idén is megszervezte a már évek óta szokássá vált 4 napos kirándulását. A kirándulás az alább ismertetett menetrend szerint zajlott, melyről néhány fotót Rácz Mihály tagtársunk készített.
Mivel a kirándulásról Feljegyzés nem készült, és magam nem vettem részt ezen, ezért az eredetileg tervezett program alapján készítettem egy rövid beszámolót.
1.   nap
Indulás Orosházáról, a Szekeres Pál autósiskolájától, reggel 06.30 órakor.
Útközben a szükséges rövid megállókon kívül Szászváron töltöttünk hosszabb időt. Itt megtekintettük a középkori várkastélyt, múzeumot, itt is ebédeltünk. Ebéd után tovább utaztunk Nagyatádra, a már jól ismert Hotel Solar szállodába. Ezt követően szobafoglalás, majd szabad program. Este vacsora a Hotel éttermében.
2.   nap
Reggeli után indultunk a Nagyatádtól 60 km-re található Gyékényesre és Őrtilosra, ahol A Duna-Dráva Nemzeti Park csodálatos helyeivel ismerkedtünk idegenvezetővel. Programunk végén borkóstolás a Vázsonyi pincészetben. Visszaérkezve a Hotelbe, szabadprogram városnézés, stb. Este vacsora a Hotel éttermében.
3.   nap
Reggeli után indulás Mesztegnyőre, amely Nagyatádtól 30 km-re található. Hazánk egyik leghangulatosabb kisvasútján utazva megcsodálhattuk a Somogyi erdőséget, tavakat, majd egy kellemes sétát tettünk a Boronca tájvédelmi körzet területén, megcsodálhatjuk a vízi madarak élővilágát. Részt vettünk a helyi falusiak által hagyományos rétesek készítésében és elfogyasztásában és megtekintettük a helytörténeti kiállítást. Vissza érve a Hotelbe, szabadprogram, este vacsora, amely után egy zenés táncos esten vettünk részt.
4.   nap
Reggeli után bepakolás a buszba, majd Nagyatádtól 15 km-re fekvő Segesd településre látogattunk, ahol a történelmi emlékekben gazdag település nevezetességeit nézhettük meg. Itt működött egykor IV. Béla király kancelláriája is. Megtekinthettük a múzeumot, könyvtárat, ásatási leleteket, kovács és fazekas műhelyeket. Ezt követően elindultunk hazafelé, és hazaérkezés Orosházára az esti órákban a Szekeres Pál autós iskolához.
- webmester -

Az itt látható galéria képei letölthetők a Drive meghajtóról, ha az alábbi linkre kattint:
Készítette:
Minden jog fenntartva!

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete
5900 Orosháza, Gyopárosi u. 1.
Telefon:  68/510-220/82-25
Email.: hor.nyugd.egy.ohaza@citromail.hu     
Elindultunk:
Weboldalunk 11 éves!

Vissza a tartalomhoz