HATÁRŐR NYUGDÍJASOK OROSHÁZI EGYESÜLETE

A tartalomból:  Honlap --- köszöntő, kezdőlapRólunk --- az Egyesület történeteKapcsolat --- üzenetküldési lehetőség a VezetőségnekAlapszabály --- az Egyesület AlapszabályaHatározatok --- vezetőségi, kibővített vezetőségi, közgyűlésiBeszámolók --- közhasznúsági, pénzügyi, adó 1%Galéria --- képes beszámolók az Egyesület éves tevékenységérőlKegyeleti --- Megemlékezés a tagtársaknak (Csak aktualitáskor jelenik meg!)Emlékek --- határőr emlékek, hagyományok, tradíciókMeghívó! --- programajánló (Csak aktualitás esetén jelenik meg!)

Orosháza booked.net
+18°C
Tartalomhoz ugrás

Szent Lászó nap

Galéria
A rendezvényről Szekeres Pál tagtársunk készített videós összeállítást, mely a képre kattintva nézhető meg a Youtube-on.
I. László vagy Szent László 1077-től magyar király, 1091-től haláláig pedig horvát király. I. Béla király és Richeza királyné másodszülött fia. Nevéhez fűződik a magántulajdon védelmének megszilárdítása, Horvátország elfoglalása (1091) és az első magyar szentek avatása. Őt magát is szentté avatták 1192-ben és kivételes fizikuma miatt nevezik az „Isten atlétájának” is.
A legendák kegyes lovagkirályként mutatják be, mint a késő lovagkori lovagi eszmény megtestesítőjét. Népszerű szent Magyarországon és a környező országokban, sok templomnak ő a védőszentje. A szentté avatott királyhoz több, a mai napig is fennmaradt ereklye és tárgyi emlék köthető. Ilyen például a győri bazilikában található Szent László-herma, továbbá jobbja, amit a dubrovniki ferences kolostorban őriznek.  
SZENT LÁSZLÓ NAP A HATÁRŐRÖKNÉL
Mindig kiemelt figyelmet kapott a HATÁRŐR NYUGDÍJASOK OROSHÁZI EGYESÜLETÉNÉL a hagyományőrzés, hagyományápolás.

Ennek keretében 2021. június 26-án, Orosházán a Töhötöm utcai Városi Nyugdíjas Ház udvarán tartotta meg az Egyesületünk a Szent László napi ünnepségét, mintegy 120 fő részvételével.

Pontosan 09.00 órakor a Himnusz elhangzása után Mojsza József kúltúr szervező köszöntötte a megjelenteket. Külön köszöntötte a meghívott vendégeket, így a Dr. Varga K. Attila r. ezredes, megyei rendőrfőkapitányt, Hudák Pál r. ezredes, rendészeti főkapitány-helyettest, Berczi László r. ezredest a Humánigazgatási Szolgálat vezetőjét, valamint az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének vezetőit.

Ezt követően Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes mondott ünnepi köszöntőt, melyben többek között méltatta Szent László érdemeit, aki az első király volt, aki törvénybe iktatta az ország határainak őrizetét, védelmét.

Ezt követően főkapitány úr mondott köszöntőt és adott át tárgyjutalmakat a kerek évfordulós születésnaposok részére (Cseh István ny. hőr. alezredes 80 év, Holecska József ny. hőr. alezredes 70 év, Janis Pál ny. r. alezredes 70 év, Vincze Ernő ny. hőr. ka. 70 éves, Labádi Sándor ny. hőr. ka. 70 év).

Mojsza József köszöntötte az Orosházi Zeneiskola tanárait és növedékeit, akik egy csodálatos műsorral kedveskedtek az Egyesület tagjainak.

Ezt követően a csapat és egyéni versenyzések következtek különböző ügyességi, sport és légpuskalövészet versenyszámokban, amely a déli órákig tartott.

Közben elkészült és tálalásra került a finom ebéd, amely 4 bográcsban Verasztó István főszakács, Dr. Faludi János ny. r. őrnagy, Labádi Ernő ny. r. őrnagy és Kovács Zoltán ny. hőr. őrnagy által készített finom marhapörkölt.

Az eredményhirdetés hatalmas érdeklődés közepette került megtartásra, mely során csapatok és egyének is elismerésben részesültek, oklevelet, érmeket tudhattak magukénak a győztesek.

A nagy hőség ellenére is vidám, nagyszerű hangulatú, jól szervezett rendezvényt tudhatunk magunkénak. A résztvevők a késő délutáni órákig kitartottak, hiszen az eredményhirdetés és az ebéd után jól esett még egy-egy hideg sör, üdítő mellett elbeszélgetni.

Ismét bizonyságot kapott az összetartozás, egymás megbecsülése, a közösség ereje egy ilyen jó hangulatú rendezvény megszervezésében és lebonyolításában.

Orosháza 2021. június 28.

Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes
Egyesület Elnöke

Az itt látható galéria képei letölthetők a Drive meghajtóról, ha az alábbi linkre kattint:
Készítette:
Minden jog fenntartva!

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete
5900 Orosháza, Gyopárosi u. 1.
Telefon:  68/510-220/82-25
Email.: hor.nyugd.egy.ohaza@citromail.hu     
Elindultunk:
Weboldalunk 11 éves!

Vissza a tartalomhoz